DE GROEP
MINIONDERNEMING

De leerlingen van 6 BI en 6 HA zijn gedurende enkele uren per week druk bezig met het beheren van hun minionderneming. Zij plaatsen aandelen, maken en verkopen producten, voeren een boekhouding, berekenen de kostprijs, stellen jaarrekeningen op en houden algemene vergaderingen van de aandeelhouders. Precies zoals in het echte bedrijfsleven.

Dit schooljaar heet onze minionderneming SKITZ.

Contact nemen of een bestelling plaatsen kan via minicsn@hotmail.com. Je kan ons ook bereiken via onze website.


 

 

Wat is een mini-onderneming nu juist?

INLEIDING
Op talrijke plaatsen in België en in verschillende andere landen zijn jongeren gedurende enkele uren per week druk bezig met het beheren van een bedrijf. Zij plaatsen aandelen, maken en verkopen een product, voeren een boekhouding, berekenen de kostprijs, stellen jaarrekeningen op en houden algemene vergaderingen van de aandeelhouders. Precies zoals het er in het echte bedrijfsleven aan toe gaat, maar dan op jongerenschaal.

De beweging Jonge Ondernemingen bestaat in België sinds 1977. De bedoeling is de zin voor initiatief en het verantwoordelijkheidsgevoel bij de jongeren aan te wakkeren en hen in staat te stellen nuttige ervaring op te doen vooraleer ze in het "echte" bedrijfsleven terechtkomen.

VOOR WIE IS DE MINI-ONDERNEMING BESTEMD?
Om deel te kunnen uitmaken van een mini-onderneming moet de jongere tussen 16 en 25 jaar oud zijn, de toelating van zijn ouders hebben indien hij minderjarig is en 8 € (323 BEF) inschrijvingsgeld betalen. Bovendien moet hij zich vrijwillig met het project verbinden en tot het einde meewerken aan deze boeiende en vormende ervaring.